24 juli

29 juli 2014

24 juli Vandaag gaan we mee boodschappen doen met Daria, Griet en ik kopen dezelfde gezellige broek in de Sloveense Lidl. We zien de Eerste Gypsies door de straat rijden, Cool ! Ik rook ze al van ver, hun haar steekt naar alle kanten! En de kar achter hun paard valt half uiteen, omdat ze er met veel te veel op zitten! Cool, ik zwaai ze mijn complimenten toe en ze lachen vriendelijk terug! Dan rijden we naar de rivier Kolpa! We nemen Daria haar hond ook mee (Goldie). BIG mistake! Een vervelend beest!!! We wilden rustig wandelen en zwemmen, maar dat was niet mogelijk met die zenuwpees! Happy krijgt er zelfs zenuwen van! Man wij hebben een easy hond als ge Goldie ziet! Hij blaft alles bijeen en verstoord alle rust die er hangt, dus we besluiten terug te rijden! Het probleem is dat hij geen nederlands verstaat dus we krijgen hem niet rustig! Het is jammer want, dit water is de warmste rivier van Slovenie en inderdaad het voelde zalig! Was een leuk plekje geweest om te zwemmen! Daria lacht al als ze ons ziet afkomen! Ze had ons nog verwittigd! Heel de auto stinkt nu naar hem en hangt vol haar! Dus we wassen onze auto uit! We mogen onze was doen bij de bomma! De bomma is zo blij als we langskomen! Vooral als we ze knuffelen! We hebben al bijna heel haar shnapsfles leeggesloeberd! Dan hebben we nog een hele avond veel werk met de berg bonen die ik heb geplukt te snijden en te wassen! Onze laatste avond hier! Daria heeft ons echt gered en op de juiste moment! Het was leuk nog eens dagen in een bed te slapen, in een zetel te zitten, af te wassen en te koken in een keuken, een ijskast die alles fris houd! Het zal weer wennen zijn hierna!

1. Juliette van dijck:
    30 juli 2014
    al iets bijgeleerd ?laat de hond maar bij hun baasje !!!de bomma had misschien ook maar weinig bezoek he ?