23 juli
24 juli 2014 - Crnomelj, Slovenië
23 juli Vandaag gaan we de auto halen! Daria heeft het heel druk, we willen haar niet lastig vallen, dus we willen liften tot onze auto, maar ze heeft altijd wel een idee klaar en
heeft iets geregeld voor ons! Blijkbaar bestaat er een website voor je kandidaat te stellen om mee te rijden met iemand die jou richting uit moet en die zich dus ook opgegeven heeft! Daria belt hem op! Yes, om 7 uur pikt hij ons op! We gaan zwemmen met de honden, eten weer wat vers uit de tuin. Hier maken ze met simpele dingen de lekkerste dingen klaar! We wandelen naar de winkel en gaan nog naar de bomma! De bomma v Daria maakt zelfgemaakte shnaps, dus we moeten smiddags al drinken en worden vol koekjes gepropt! We verstaan elkaar niet, dat vind ze niet erg! Ze babbelt volop Sloveens tegen ons en wij knikken wat, daar is ze blij mee, want ze is niet graag alleen in haar peperkoeken huisje! Daarna laten we ons oppikken! De man had een opvallend kapsel! Hij zei dat hij van Hari Krishna was! Zijn zoontje van Mauritius, met hetzelfde kapsel, reed ook mee! We pikken nog een kerel op 10 km verder en hier begon ons klein avontuurtje! We stappen weer uit met extra bagage, we kennen de hele filosofie over zijn geloof en krijgen een boek mee die hij erover geschreven heeft! Was een boeiende rit! Voor mij weer een duidelijker beeld dat al de religies die ik nu van dichtbij heb gehoord en gezien, allemaal overlappen! Ik filter er mijn deel uit, vat het beste eruit samen, zonder dat ik het nodig voel om me er helemaal voor op te offeren! Ik respecteer iedereen en ik voel me niet anders! Wat geloof wel doet! Eigenlijk als je in iets geloofd maak je je anders dan de andere! En dat vind ik de negatieve kant eraan! Het maakt onderscheid tussen de mensen! Anders mag en kan mooi zijn, maar niet als je denkt dat het beter is! Mijn visie natuurlijk! Ieder de zijne! Daarom reis ik, het antwoord krijg je toch nooit, je word oud en je sterft punt! Ik kan niet zeggen wie alles heeft geschapen, maar tenminste wel WAT hij heeft geschapen! En dat noem ik ook interesse (-;! Zodus (-: We bedanken de man waar onze auto mocht staan, eten er nog een ijsje als afscheid! En als we weer bij Daria zijn is er een vriend op bezoek dus maken nog wat kennis en babbelen nog tot de volgende pagina van mijn blog!
Juliette van dijck:24 juli 2014jullie hebben toch altijd ,, sjans ,,voor uw vervoer he ? gaan jullie nog met het skatebord zonder beschermers ??????